FirstNaukri
Interview Experiences
Career Management
HR Interview Question & Answers
Learn From Leaders

Latest Software Testing Multiple Choice Questions (MCQs) with Explanation

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Are you preparing for your campus placements and other job interviews? A right direction is all you need to ensure that you are not wasting your efforts and increasing your probability of scoring a job. Here is a list of sample questions that include latest and important software testing multiple-choice questions (MCQs) that can prepare you to check your software testing knowledge.

Prepare now to crack your campus placements, off-campus job interviews or other certification exams.

Software testing MCQs Sample:

 

Q1) The order in which test levels are performed is:

a) Unit, Integration, Acceptance, System
b) Unit, System, Integration, Acceptance
c) Unit, Integration, System, Acceptance
d) It depends on the nature of a project

Answer:d) It depends on nature of a project.

Explanation: Test levels can always be reorganized or combined depending upon the nature of a project or system architecture.

Q2) System testing is a

a) Black box testing
b) Grey box testing
c) White box testing
d) Both a and b

Answer:a) Black box testing
 

Also Read: How to Prepare for an Aptitude Test During Campus Placements

 

Q3) What is “V” Model?

a) Test Design Technique
b) Test Type
c) SDLC Model
d) Test Level

Answer: c) SDLC Model

Q4) Test cases are designed during which of the following stages?

a) Test recording
b) Test configuration
c) Test planning
d) Test specification

Answer: d) Test specification

Q5) Which is not the other name for structural testing?

a) Behavioral testing
b) Glass box testing
c) White box testing
d) None of the above

Answer: a) Behavioral testing
 

Also Read: How to Succeed in Off-campus placements?

 

Q6) The technique applied for usability testing is:

a) White box
b) Grey box
c) Black box
d) Combination of all

Answer:c) Black box

Explanation: Usability testing is done mostly by users. They are not familiar with internal structure of the system.

Q7) Which of the following is not a Test Type?

a) Database Testing
b) Security Testing
c) Statement Testing
d) Functional Testing

Answer:c) Statement Testing

Q8) Static analysis can be best described as:

a) The reviewing of test plans
b) The analysis of batch programs
c) The use of black box testing
d) The analysis of program code

Answer: d) The analysis of program code

Q9) Exhaustive testing is:

a) always possible
b) impractical but possible
c) practically possible
d) impractical and impossible

Answer: b) impractical but possible

Explanation: Exhaustive testing is the testing where we execute single test case for multiple test data.

Q10) Which is not a type of incremental testing approach?

a) Bottom up
b) Top down
c) Big-bang
d) Functional incrimination

Answer: c) Big-bang
 

Also Read: Common Job Interview Questions & Answers for Students

 

Q11) White-box testing can be started:

a) After installation
b) After SRS creation
c) After programming
d) After designing

Answer: c) After programming

Q12) What is Fault Masking?

a) Creating a test case which does not reveal a fault
b) Error condition hiding another error condition
c) Masking a fault by developer
d) Masking a fault by a tester

Answer: b) Error condition hiding another error condition

Q13) Which of the following is the component test standard?

a) BS7925-2
b) IEEE 829
c) BS7925-1
d) IEEE 610

Answer: a) BS7925-2

Q14) Testing of software with actual data and in actual environment is known as?

a) Regression testing
b) Beta testing
c) Alpha testing
d) None of the above

Answer: b) Beta testing

Q15) Beta Testing is done at:

a) Developer’s end
b) User’s end
c) User’s & Developer’s end
d) None of the mentioned

 Answer: b) User’s end

Explanation: In Beta Testing, the user evaluates the product and gives feedback.

Q16) A program with high cyclometic complexity is likely to be:

a) Large
b) Small
c) Difficult to write
d) Difficult to test

Answer: d) Difficult to test

Q17) Unit testing is done by:

a) Users
b) Developers
c) Customers
d) None of the mentioned

Answer: b) Developers

Explanation: Unit testing is a method by which individual units of source code, sets of one or more computer program modules together with associated control data, operating procedures and usage procedures are tested to identify if they are fit for use or not.

Q18) Which of the following is not a Software Development Life Cycle Phase?

a) Requirements Gathering
b) Test Closure
c) Coding
d) Testing

Answer: b) Test Closure

Q19) In order to control cost, defects should ideally be detected in which phase:

a) Coding
b) Design
c) Implementation
d) Requirements Gathering

Answer: d) Requirements gathering

Q20) Error guessing is a:

a) Test verification techniques
b) Test data management techniques
c) Test control management techniques
d) Test execution techniques

Answer: b) Test data management techniques

Q21) Which of the following is not a white box technique?

a) State transition testing
b) Path testing
c) Statement testing
d) Data flow testing

Answer: a) State transition testing

Q22) Alpha testing is:

a) Post-release testing by end user representatives at the developer’s site
b) The first testing that is performed
c) Pre-release testing by end user representatives at their sites
d) Pre-release testing by end user representatives at the developer’s site

Answer: d) Pre-release testing by end user representatives at the developer’s site.

The above list of software testing MCQs is the first of several other tests series to come. Stay tuned for more latest multiple-choice questions to keep learning and testing your knowledge.

All the best!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Resume Maker

Apply To FirstNaukri Now

Register Now

Already Registered? Login Now